Gość Jan Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Na prawym jądrze mam niby narośl jest ona polaczona z jądrem cieką żyłką a na tej żyłce znajduje się jakby twarda kulka. Ta narośl jest raczej miękka do penwgo stopnia bo mocnejszym nacisku boli prawie jak jądro. Mam już to od w miarę dawna i jakoś mi nie przeszkadza, nie powiększa się. Chciałbym dowiedzieć się co to jest i ewentualnie jak to usunąć i jakie powikłania mogą się wiązac z usunięciem albo zostawieniem tego w spokoju. Mam 15 lat a zauważyłem to może w wieku 11/12 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Trudno mi określić co to może być bez bezpośredniego badania. Najlepiej, aby tą zmianę obejrzał urolog (trzeba o tym problemie poinformować rodziców i z nimi udać się na konsultacje). Być może to tylko zwykły przyczepek najądrza, dość częsta odmiana strukturalna najądrza. Taka zmiana z reguły nie wymaga leczenia. Wszystko wytłumaczy urolog po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi