Gość Romek Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Od paru miesięcy zauważyłem powiększenie węzła chłonnego za prawym migdałkiem. Nie bolał, w niczym mi nie przeszkadzał więc to zignorowałem. Od tygodnia powiększony mam węzeł chłonny tuż przy krtani, po prawej stronie. Pewien nie jestem że jest to węzeł chłonny. Przy dotyku okropnie boli, czuję go przy przełykaniu śliny. Co robić? Udać się do lekarza czy nie? W mojej rodzinie były przypadki nowotworów więc troszkę się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Na pewno trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Takie powiększone węzły chłonne, bolesne są raczej objawem odczynu na stan zapalny toczący się w jamie ustnej i/lub gardle. Może konieczne okaże się zastosowanie antybiotykoterapii. Lekarz po badaniu zaleci odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cxxzx Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 To koło krtani to chyba jest żyła. Sam kiedyś myślałem że mam tam węzeł chłonny ale okazało się że to żyła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi