Gość Tadeusz Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Witam ! mój problem ze skóra trwa ponad rok . Na palcach dłoni , w zagięciach , pęka skóra i robią się bolesne rany.Wokół skóra twardnieje jak odcisk. jestem już po kilku konsultacjach z dermatologiem.Wymaz pod kontem obecności grzybów ujemny.Dermatolog przepisał mi maści na bazie mocznika. Dodatkowo zażywam leki antyalergiczne.Skóra mimo to swędzi i nie widać poprawy . Nadmienię, iż leczę się na cukrzycę typu 2 i nadciśnienie .Mam 56 lat . Proszę o poradę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Trudno mi radzić w tej sprawie skoro nawet dermatolog nie może sobie z tym poradzić. Być może leki są źle dobrane. Może trzeba je zmienić. Ważne jest także prawidłowe utrzymanie poziomu glukozy we krwi. Trzeba też zastanowić się czy jakiś lek stosowany na cukrzycę lub nadciśnienie nie wywołuje takich objawów skórnych na dłoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi