Gość Irena Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mam 36 lat. Jestem 18 lat po przeszczepie nerki .Od 4 lat mam płyn w miednicy małej o rożnych wielkościach 40 x 80 x 100 itp i 2 -3 zbiorniki płynu 30 x 40 67 x29 87 x67 zbiorniki również o różnych wielkościach. Miałam dwukrotnie badanie histopatologiczne płynu punkcji z zatoki Douglasa. Jedno 2 lata temu a drugie 6 mies temu. Wynik był dobry. Miałam kilkakrotnie robione CA 125 wykazało ono 40 a później spadło na 30. Miałam również badanie CA - jest w normie. Teraz płym w macicy powiększył się na rozmiary 135 x135 x 95. Lekarz, który mi zrobił USG powiedział że płyn sięga aż pod pępek. TK mam raz w roku i ostatnio miałam pół roku temu - nie ma żadnych guzów ani zgrubień tylko jest płyn i zbiorniki. Nerki oraz wszystkie inne organy są w dobrym stanie. Wyniki z krwi (wątrobowe, nerkowe, morfologia) Mocz również nie budzi zastrzeżeń. Lekarz ginekolog nigdy nie dawał mi przepisał na to lekarstw - jest to tylko pod obserwacją. Czy mam iść do innego ginekologa ? Co mam robić ? Boję się że płynu będzie coraz więcej. Chciałam nadmienić iż mam bardzo dużo zrostów ponieważ mając 2 lata miałam przetokę jelitową i ucięcie 10 cm jelita, którą później zaszyli i wszystko doszło do normy. Jelita stanęły mi po operacji wycięcia kamienia z nerki. Oprócz tego miałam cięcie cesarskie, które także spowodowało duże zrosty. Lekarze nie mogą mi zrobić laparosopi a operacji też się obawiają. Czy da się zlikwidować płyn lekami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Czy konsultował Panią lekarz nefrolog? Czy przeszepiona nerka funkcjonuje prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam, ja też mam płyn, którego tam nie powinno być. Czy sytuacja się wyjaśniła? Jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi