Gość małgosia23 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Mam na imie małgosia mam 23 lata mam naczyniaka llimfatycznego w policzku od urodzenia i mam przez to powiekszony policzek czy moszna go usunac/czy to nie grozi smiercia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Na pewno usuwanie takiego naczyniaka nie grozi śmiercią. Trudno mi określić bez badania czy można całkowicie usunąć tego naczyniaka i w jaki sposób. Jest to twarz, a więc okolicy znacząca estetycznie dlatego radziłbym w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga plastycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia23 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mam na imie ałgosia mam 23 lata od urodzeniam ma naczyniak limfatyczny w policzku mam pytanie czy moszna go usunac i czy nie grozi to smiercia jesli go sie ma usunac?:0prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia23 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 naczyniak jest w policzku i tu gdzie szyja w czasie gdy choruje to sie to przemieszcza albo jest nabuchniete pod proda albo policzek jest pod sbuchniety.i nie wiem co z tym zrobic.z jednej stony sie boje a z dugiej chce cos z tym zrobic.a patym niw iem ile taka operacja mosze kosztowac czy mnie bendzie stac.prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia23 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 a on jest rozlegly zaczynajac od policzka do pod brudzia i jest miekki.i tez mam go tu gdzie jest policzek spuchniet to i mam to widoczne tez gdzie oko ale to nie jest juz takie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Śmiercią na pewno to nie grozi, a czy można to i w jaki sposób usunąć to trudno mi powiedzieć nie badając tego. Dobrze by w tej sprawie udać się najlepiej do chirurga plastycznego. Twarz to okolica wymagająca wielkiej wprawy w operowaniu, aby nie doszło do szpecących blizn. Chirurg plastyczny po zbadaniu naczyniaka zadecyduje o możliwościach leczenia zabiegowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi