Gość Agnieszka Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 1. Strzępy normotypowego nabłonka gruczołowego błony śluzowej kanału szyjki macicy, śluz oraz leukocyty. 2. Endometrium fazy sekrecyjnej. 2 tyg temu przeszłam zabieg, gdyż usg wykazało endometrium 17 mm, jak i torbiel wielkości 4,5 cm na jajniku prawym. Bardzo proszę o wyjaśnienie co oznacza mój wynik hist-pat. Dzisiaj go odebrałam, ale mój lekarz będzie dopiero w czwartek. Martwię się.. Pozdrawiam. Zapomnialam dopisać.. Opis makroskopowy 1. Materiał tkankowy średnicy 1cm, dominuje śluz. 2. Materiał tkankowy średnicy 1,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 1. Strzępy normotypowego nabłonka gruczołowego błony śluzowej kanału szyjki macicy, śluz oraz leukocyty. Opis przedstawia prawidłową błonę śluzową kanału szyjki bez jakiejkolwiek patologii 2. Endometrium fazy sekrecyjnej. Opis oznacza błonę śluzową trzonu macicy w fazie wydzielniczej (czyli normalnej fizjologicznej fazie wydzielniczej śluzówki macicy), bez oznak patologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Dziękuję pięknie ! :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi