Gość Magda Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam. Mój 6-letni syn rozciął sobie głowę i miał szytą (2 września). Miał założone trzy szwy. Zostały one zdjęte 14 września. Wcześniej zapisałam dziecko na naukę pływania na basenie. Lekarz poinformował mnie , że syn nie bedzie mógł chodziĆ na basen do końca miesiąca natomiast trener na basenie boi się , że nawet po tym okresie mogą dostaĆ się do rany jekieś bakterie (np.gronkowiec). Proszę mi napisaĆ czy faktycznie po takim urazie głowy lepiej odpuściĆ sobie basen czy odczekaĆ do końca miesiąca i od października zacząĆ zajęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Dla prawidłowego zagojenia rany wystarczają 2 tygodnie, zaproponowane przez lekarza opóźnienie rozpoczęcia pływania jest wystarczające. Oczywiście jeśli strupki odpadną co najmniej tydzień wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość K.A.C. Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 lepiej nie ryzykować zdrowia dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi