Gość Filip Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Witam! Kilka lat temu w 206 roku złamałem rękę w łokciu z przemieszczeniem, przeszedłem operacje, został mi założony popręg Webera. Już po wszystkim, po zdjęciu gipsu i szwów wróciłem do domu i żyłem sobie dalej ale ostatnio dowiedziałem się i nie wiem czy to jest prawda ze te druty powinny zostać wyciągnięte ale nikt mi o tym nie mówił po operacji wiec nie wiem no i jak to prawda to czy można je wyciągnąć z reki po tych 4 latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Trzeba na pewno w tej sprawie udać się do ortopedy. Takie druty usuwa się po wygojeniu złamania. Po 4 latach od złamania może być w tej chwili utrudnione usunięcie tych drutów. Decyzje w tej sprawie musi podjąć ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mała Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Mnie popręg wyjęli po 6 miesiącach, ponieważ zrobiła się przetoka. dokonali tego w znieczuleniu miejscowym, na sali operacyjnej. Przyjemne to nie było, ale dało się wytrzymać. W kosci ramiennej zostały jeszcze 4 śruby i blaszka, mam je juz 14 lat i nie zamierzam wyjmować. Przeszłam juz 6 operacji i następna jest mi zbyteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Mnie pomagają cieppłe okłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eleonora Slim Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Łokieć -staw łokciowy z popręgiem Webera nie lubi ani ciepła ani obciążenia..po roku bezpiecznie jest usunać takie zespolenie.Jest to materiał obcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi