Gość helpme Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Stany podgorączkowe 37 - 37,5 zaczęły się wraz z kamicą nerkową z tego co zauważyłem trwaja nadal mimo wydalenia jednego złogu ( mam jeszcze złogi ), ostatnio miałem gastroskopie i kolonoskopie - zapalenie żołądka i dwunastnicy.. krew ok, nieiwlekie ilości bakterii w moczu.. skąd ten stan podgorączowy codziennie? od nerki? nie mam już sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Prawdopodobnie takie stany podgorączkowe mogą być związane z kamicą nerki dającą okresowo odczyn zapalny jak też i z zapaleniem żołądka i dwunastnicy. Wyleczenie tych schorzeń prawdopodobnie spowoduje wycofanie się stanów podgorączkowych. Jednak jeśli będą się utrzymywać mimo leczenia należny pogłębić diagnostykę (np. morfologia krwi z rozmazem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helpme Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi