Gość Anna Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Moja 2 letnia córeczka miała rozlany wyrostek. Szybko doszła do siebie po operacji, pokarmy przyjmuje nie ma problemu z wypróżnianiem ale w nocy często płacze i ma twardy brzuszek wtedy. Obawiam się, że powstały zrosty (lekarz mówił że mogą powstać i że być może będzie potrzebna interwencja chirurgiczna) nie wiem kiedy może być to niebezpieczne czy już teraz powinnam zgłosić się do poradni chirurgicznej czy można zaczekać? I kiedy powinnam się zgłosić co powinno mnie niepokoić?Byliśmy na kontroli miesiąc po operacji i było wszystko w porządku.Proszę o więcej informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 czy już teraz powinnam zgłosić się do poradni chirurgicznej czy można zaczekać? - w chwili obecnej, gdy dziecko oddaje prawidłowe stolce i w dzień nie ma z nim problemu nie ma raczej powodu do niepokoju,operacja w przypadku zrostów to ostateczność, obecnie nie ma wskazań do operacji, gdyż nie ma objawów niedrożności I kiedy powinnam się zgłosić co powinno mnie niepokoić? - gdyby dziecko wymiotowało, nie mogło oddać stolca, wiatrów, brzuch stałby się wzdęty, twardy trzeba pilnie skonsultować się z chirurgiem dziecięcym w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi