Gość Lena Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dzień dobry mam problem z blizną pooperacyjną na ramieniu. Od operacji mineło już 6 miesięcy lecz blizna coraz bardziej boli. Czasem jest tak jak by wychodziła i jest wtedy bardzo czerwona lub wprost fioletowa, a czasem jak by wchodziła do środka i jest wtedy jasna. Nie wiem czy jest to normalne , a lekarz przepisał mi tylko maśc aby blizna nie była bardzo widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Taki stan może oznaczać rozwój nerwiaka (w zakresie uszkodzonych miejscowo nerwów obwodowych) w zakresie blizny. Trzeba w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga. Być może blizna będzie wymagała wycięcia i ponownego zeszycia. Można zastosować także sterydy podawane miejscowo. O wszystkim musi zadecydować chirurg po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi