Gość Kasia Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam, 9 dni temu miałam złamany obojczyk. Dziś bylam na wizycie kontrolnej ale kości nie zbliżyły się do siebie ani nie widać tworzącej się kostniny. Lekarz prowadzący powiedział ze mogę zdecydowac sie na operacje lub czekać 4tygodnie i zobaczymy czy obojczyk sie zrośnie. Jak duże jest ryzyko takiej operacji? Czy to znacznie skróci mój powrót do *normalności*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Operacja ma na celu zbliżenie obu końców złamanej kości co ustabilizuje obojczyk i na pewno przyspieszy proces gojenia. Czekanie 4 tygodni może wydłużyć proces powrotu do normalności. Decyzję należy podjąć bezpośrednio wraz z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi