Gość asia Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Wyczułam guzek w piersi i wykonane zostało USG piersi. Wynik: Obie piersi o budowie gruczołowej-tłuszczowo z dysplastycznym miąższem gruczołowym, rozlokowanym centralnie i w kwadrancie G-Z. W piersi lewej na godz. 2.00 hypoechogenny, wrzecionowaty obszar lity o wymiarach 12 x 5 mm - sonograficznie o charakterze łagodnym. W piersi prawej na godz. 12.00, blisko otoczki, płaska torbiel o wymiarze podłużnym 3 mm. Poza w.w. zmian ogniskowych w obu piersiach nie stwierdza się. Węzły pachowe obustronnie niepowiększone. Dodam, że prawa pierś mnie bardzo swędzi i boli. Czy coś z tych zmian mi może grozić? Zalecono kontrolne USG za około pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 W prawej piersi stwierdzono torbiel, w lewej zaś zmianę łagodną, czyli pewnie gruczolakowłókniak. Zmian o cechach złośliwych nie wykryto. Jednak należy badanie za 6 miesięcy powtórzyć pod kątem powiększania się opisanych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Dziękuję, zatem czekam na kolejne badanie USG za 6 miesięcy!Pozdrawiam serdeznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi