Gość Ola Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Mam 14 lat. Podczas mycia się zauważyłam, że obok sutka zrobił mi sie jakiś bąbel. Przypomina on troszkę pryszcza, jest trochę biało/żółty chodź by w środku była ropa na razie nie jest duży ma jakieś 6 mm . Zastanawiam się czy jest to kaszak, ponieważ mój brat kiedyś miał coś podobnego, ale na mostku i mu to pękło, pełno krwi leciało. Jeżeli pójdę do lekarza a okaże się że jest to kaszak to jak przebiega usuwanie takiego czegoś i ile trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 To raczej nie jest kaszak tylko jakiś zaczopowany gruczoł łojowy w stanie zapalnym. Należyta higiena tej okolicy zapewne spowoduje po niedługim czasie wygojenie się zmiany. W razie wątpliwości trzeba o tym problemie poinformować rodziców i udać się na badanie bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi