Gość Alek Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W ostatnich dniach zacząłem odczuwać ból podczas zmiany pozycji ciała. Jak się później okazało jest to związane z tym, że w okolicach zwieraczy powstał drobny guzek - skóra w okół niego nie jest zaczerwieniona, boli przy naciskaniu, nie jest ani miękki, ani wyjątkowo twardy. Nie występuje u mnie krwawienie . Aktualnie ból występuje podczas zmiany pozycji ciała, jak również podczas zaciskania zwieraczy (przy zakończeniu oddawania kału czy moczu). Byłem u lekarza pierwszego kontaktu - mam używać dwa razy dziennie Posterisan H w czopkach i Procto-glyvenol (maść). Czy ktoś wie z czym mogą być związane te objawy? na hemoroid to nie wygląda i jestem ciekaw ewentualnego ciągu wypadków, jeśli leczenie nie przyniesie rezultatów. Liczę na szybką odpowiedź : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Opis Pana dolegliwości i samej zmiany raczej wskazuje właśnie na chorobę hemoroidalną. Jeśli stosowane maści i czopki nie pomogą radzę w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem najlepiej proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi