Gość jola Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam, wczoraj zauwazyłam na szyi mojej 6-letniej córki guzek wielkości małego groszka. Guzek umiejscowiony jest z przodu szyi- w okolicy sciegien. Da się go przesuwac, ale wg mnie mocno sie od wczoraj powiększył. W zasadzie nie ma innych objawów. Sprawdzałam węzły chłonne na szyi, wydają się być w normie. Coż więc takiego pojawiło sie tak nagle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 To może być właśnie powiększony węzeł chłonny szyi. Należy ten fakt kojarzyć z przebytą infekcją lub obecną jeszcze infekcją. W razie wątpliwości należy skonsultować się z pediatrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Groszek urósł do fasolki....:), badanie krwi nie wskazuje na infekcje, reszta podobno w normie......usg szyi za jakiś czas, a ja jak patrze na ten *węzeł* to serce skacze z nerwów. Zaraz będzie 2 tygodnie jak guzek sie pojawił. Co jeszcze moge zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Na razie trzeba czekać. Taki węzeł chłonny może nawet powoli zaniknąć jeśli jest węzłem odczynowym i zlikwiduje się ognisko zapalne. Trwa to jednak czasami nawet kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi