Gość asia Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam w lutym tego roku skręciłam staw kolanowy lewy 4 tyg miałam nogę w gipsie po zdjęciu opatrunku gipsowego okazało się że miałam naderwanie stawów i wiązadeł kolana w lipcu miała robiony rezonans przybliżę jego wynik *Róg przedni łąkotki przyśrodkowej o obniżonej wysokości z linijnymi zaburzeniem sygnału w części centralnej mogącym odpowiadać zaklinowanej szczelinie złamania* Mój ortopeda wystawił skierowanie do szpitala ale dopiero 1.12 bede miała konsultacje względem artroskopii kolano boli przy wchodzeniu po schodach bieganiu kucaniu itd Proszę o proste wyjaśnienie co z tym kolanem bo mój ortopeda nic mi nie mógł odpowiedzieć powiedział tylko tyle proszę skierowanie do szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Obraz z rezonasu mówi o znaczego stopnia uszkodzeniu łąkotki przyśrodkowej stawu kolanowego. Taki stan może wymagać leczenia operacyjnego podczas artroskopii. Dokładnie będzie można ocenić stan stawu kolanowego dopiero w badaniu artroskopowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi