Gość Mańka Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam.Mam za soba OP tarczycy(całkowite usunięcie 3 miesiące temu)Zauwazyłam ze temp.ciała jest dośc niska.Ponizej 35C.Od pół roku mam tez problemy ze stawami.Test na RZS i dna moczanowa wyszły negatywnie.Gdzie drobne stawy sa podpuchnięte i zaczerwienione(głownie palce u prawej ręki)skąd takie dolegliwości.Proszę o pomoc bo maści nie pomagają.Leki - Euthyrox 75.Jestem tez po zapaleniu kłebuszków nerkowych.Pozdrawiam Mańka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Radziłbym wykonać kontrolne badania hormonów tarczycy (TSH i fT4). Taka niska temperatura ciała może wskazywać na niski poziom hormonów tarczycy co przejawia się zwolnieniem metabolizmu organizmu. Oczywiście z tym problemem należy udać się na kontrolę do endokrynologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi