Gość Kasia Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Wiele szczelin odbytu może wskazywać na jakaś chorobę układu pokarmowego? cztery szczeliny są obecnie uśpione, ale pojawiła się następna. chodziłam do wielu proktologów, ale dostawałam tylko leki na zaleczenie skutków, a nie na wyeliminowanie przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Takie liczne szczeliny odbytu mogą sugerować bardziej złożony proces chorobowy np. chorobę Leśniowskiego-Crohna. Do rozważenia jeszcze wykonanie kolonoskopii po wcześniejszej konsultacji u gastroenterologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Jest jakaś inna możliwa choroba poza Leśniowskiego- Crohna? Występują u mnie tylko szczeliny ze wszystkich innych objawów tego przypadku. Mogę prosić o polecenie dobrego specjalisty z Warszawy? Byłam już u proktologa w szpitalu bielańskim, u wielu prywatnych i nikt mi nie pomógł. Nie chciałabym wybierać się do następnych pięciu lekarzy w tej kwestii. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Niestety nie znam lekarzy z Warszawy. Najczęściej w przypadku nietypowych szczelin odbytu sugeruje się właśnie chorobę Leśniowskiego-Crohna. Trzeba skonsultować się tak jak pisałem z gastroenterologiem i wykonać diagnostyczną kolonoskopię celem potwierdzenia lub wykluczenia tego schorzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi