Gość Klaudia Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Kilka tygodni temu pojawiło się u mnie krwawienie przy oddawaniu stolca a następnie swędzenie i ból. Poszłam do lekarza ogólnego, który nie znalazł przyczyny i skierował mnie na kolonoskopię w wyniku której okazało się, iż mam guzki krwawnicze w kanale odbytu. Czy to możliwe, że choroba ta uaktywniła się przez intensywne ćwiczenia na mięśnie brzucha - aerobiczna 6 weidera?Czy to oznacza, że muszę przerwać ćwiczenia? Na zawsze czy tylko do ustąpienia objawów a potem mogę wrócić do rzeźbienia sylwetki :) Czy zawsze, gdy zacznę ćwiczyć dolegliwości będą powracać? Ważne są dla mnie te ćwiczenia, ale zwłaszcza wieczorem dolegliwości dają o sobie poważnie znać (głównie swędzenie) :( Proszę o poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czy to możliwe, że choroba ta uaktywniła się przez intensywne ćwiczenia na mięśnie brzucha - aerobiczna 6 weidera? - tak, zwiększenie ciśnienia w jamie brzusznej w skutek ćwiczeń jest powodem powstawania żylaków odbytu Czy to oznacza, że muszę przerwać ćwiczenia? - niestety, ale ćwiczenia zwiększające ciśnienie w jamie brzusznej mogą nasilać chorobę żylakową odbytu Czy zawsze, gdy zacznę ćwiczyć dolegliwości będą powracać? - trzeba odpowiednio dobierać zestawy ćwiczeń, aby nie doprowadzać do wzmożonego ciśnienia w jamie brzusznej (np. podnoszenie ciężarów) - odpowiednio dobrane leki powinny przynieść ulgę w dolegliwościach, a nawet wycofanie się całkowite dolegliwości - w ostateczności może okazać się, że wymagane będzie leczenie operacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi