Gość Mariusz Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Czy badanie USG wykryłoby zapalenie najądrza? bo mam rumień zaczerwienienie i obrzęk na najądrzu boli mnie to czasami mam stan podgoraczkowy 37,-37,3 gdy mnie zaczyna bardziej boleć a na USG jąder nic nie wyszło lekarz powidział ze wszystko jest ok niema guzów w poniedziałek ide do urologa mam to od 3 tyg. Co to może być? zimne okłady pomagaja jak jądra wisza i to boli gdy je chwyce i uniose do gory moszne to tez bol ustepuje. Lekarz stwierdził także umnie kamienia i powidział ze ten bol jadra to od tego kamienia ale teraz to juz tego kamienia niemam ( zrobilem RTG) i juz niec innego mnie nie boli tylko to jadro jeszcze pobolewa czsem mocniej (gdy jest ciepło i wisza jądra) gdy jest zimno i jądra sa podciagniete to nieboli wcale prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Trzeba na pewno w tej sprawie udać się do urologa. Nie zawsze zapalenie jądra czy najądrza może być widoczne w USG, dlatego mimo prawidłowego USG i tak może istnieć stan zapalny. Możliwe także, że przyczyną dolegliwości są np. żylaki powrózka nasiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi