Gość Tomasz Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 DzieńDobry Panie Doktorze.Chodzi o moją Mame,ma 62 lata i stwierdzono u Niej zapalenie pęch.żółciowego,Lekarz zalecił usunięcie go.Moje pytanie,czy niema innych sposobów na ustąpienie zapalenia,chodzi mi o leki...,czy zabieg to jedyny sposób na pozbycie się tego *problemu*?Martwię się czy zabieg w tym wieku nie jest cla niej niebezpieczny...Z góry dziękuje ja i moja Mama za odp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Nie ma innego sposobu wyleczenia zapalenia pęcherzyka żółciowego jak tylko operacyjnego usunięcie go. Proszę się nie obawiać zabieg wykonuje się standardowo, z reguły metodą laparoskopową, powikłania to rzadkość, mama jest jeszcze osobą młodą, hospitalizacja krótka (2-3 dni), rekonwalescencja bardzo szybka. Trzeba zdecydować się na zabieg, gdyż nie ma innych sposób leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEATA Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Dzień Dobry :Panie Doktorze mam takie pytanie rok temu miałam usunięty woreczek żółciowy od paru dni odczuwam ból brzucha pod mostkiem a wczoraj wymiotowałam żółcią czy mogę mieć kamice w przewodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Raczej to objawy zapalenia żołądka lub dwunastnicy. Jeśli kamienie utkwiłyby w drogach żółciowych wystąpiłaby żółtaczka. Proszę w tej sprawie bezposrednio skonsultować się z lekarzem rodzinnym. Bez bezpośredniego badania trudno mi określić co się dzieje. Trzeba zastanowić się nad wykonaniem gastroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbigniew Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 czy w przypadku podejrzenia zapalenie woreczka żółciowego , występują również zawroty głowy , co jet tego przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi