Gość Kazimiera Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam i proszę o odpowiedź co wyszło z badania tomograficznego. W okolicy biegune prawego płata potylicznego widoczny obszar hypodensyjnywielkości około 1,5 cm sugerujący obecność zmiany poudarowej choć nigdy nie mialam stwierdzonego udaru. Podobne ognisko widoczne w lewej półkuli móżdżku wielkości około 1,2 cm. Gęstośc tkankowa subst. białej i szarej mózgowia prawidlowa.Układ komorowy symetryczny, nieprzemieszczony nieposzerzony.Komora IV prawidłowa.Mam 60 lat i proszę o odpowiedź co z moją głową bo bardzo często mnie MOCNO boli CZY MAM SIĘ MARTWIĆ.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Takie zmiany mogą być efektem przebytego niedokrwienia. Czy oprócz bólu głowy występują inne objawy? Należy wykonać jeszcze badania krwi tj. morfologia, OB, glukoza, cholesterol oraz wykonywać kontrolne pomiary ciśnienia krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi