Gość Karol Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam ostatnio podczas pracy lekko podpuchła mi prawa ręka na 100% się w nią nie uderzyłem i raczej nic mnie nie ugryzło. Zauważyłem opuchlizne po tym jak przybijałem gwoździe było to ze 3 dni temu. Ręka do dzisiejszego dnia jest podpuchnięta (miejsce opuchlizny jest pod łokciem, między łokciem a nadgarstkiem). Czy to jest przyczyna zbyt ciężkiej pracy? I czy powinienem się gdzies z tym udac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Taki stan może być właśnie wynikiem ciężkiej pracy doprowadzającej do obciążenia jednej partii mięśni co wywołuje odczyn w formie obrzęku. Proszę spróbować zastosować przez kilka dni żel przeciwzapalny i przeciwbólowy oraz odciążyć kończynę górną od zbytniego wysiłku. Jeśli w przeciągu kilku dni ten stan nie wycofa się proszę pójść na kontrolę i badanie bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi