Gość Leszek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Mam 29lat, na podbrzuszu/pachwina po prawej stronie wyczułem coś w rodzaju guza wielkości śliwki. Guz ten jest ruchomu i miękki, a gdy się położe nie jest wyczuwalny. Po naciśnięciu przemieszcza bez problemu w górę. Ogólnie czuję się dobrze, jedynie po jedzeniu często muszę się położyć bo boli mnie brzuch. Takie bule mam od wielu lat, coś w rodzaju kolki. W dzieciństwie miałem operację na przepuklinę po lewej stronie. Czy może to być kolejny raz przepuklina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Takie objawy jak Pan opisuje sugerują z dużym prawdopodobieństwem występowanie właśnie przepukliny typu pachwinowego. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Jedynym sposobem leczenia przepukliny jest leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi