Gość Michał Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mój pęcherzyk żółciowy został usunięty metodą laparoskopową, nie było żadnych powikłań w trakcie operacji. W ostatni (czwarty) dzień pobytu zacząłem jeść lekkostrawne posiłki, zgodnie z zaleceniami diety wątrobowej. Jednak problem pojawia się dopiero w toalecie, czuję parcie, ale z racji szwów i uczucia ciągnięcia w brzuchu nie mam siły wydalić kału. Czy muszę skierować się z tym do lekarza, czy może zastosować jakieś środki przeczyszczające? Dodam, że mam 15 lat i był to mój pierwszy zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Na pewno wypijanie większych ilości wody i błonnika spowodują, że stolec nie będzie twardej konsystencji i łatwiej będzie go można wydalić. Poza tym można oczywiście poprosić lekarza prowadzącego, aby przepisał środki ułatwiające wypróżnianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi