Gość Edek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam, mam 17 lat i mam 2 powiększone węzły chłonne w pachwinach. Byłem u lekarza, który skierował mnie na badanie krwi, po badaniu udałem się sprawdzić wyniki i wszystko mam w normie. Lekarz kazał mi obserwować czy się powiększają te węzły mam je od jakiegoś roku może nawet dwóch i nie zauważam zmiany. Czy mam powody do nie pokoju i jaka może być tego przyczyna? Pozdrawiam Edek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Takie powiększone węzły chłonne w pachwinach dość często występują i są następstwem najczęściej przebytych w przeszłości stanów zapalnych dróg moczowych. Na skutek takich stanów zapalnych dochodzi do zejścia procesu odczynowego na węzłach chłonnych w formie zwłóknienia co na stałe zmienia morfologię węzłów chłonnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Hey mam 17 lat i mam węzeł chłonny w pachwinie powiększony . Byłam tez u lekarza, który skierował mnie na badanie krwi i badanie moczu. Po badaniu dowiedziałam się ze wszystko mam w normie. Od jakiegoś miesiąca zauważyłam , ze pojawił mi się drugi węzeł chłonny. W obecnej chwili mam 2 węzły chłonne powiększone i trochę się nie pokoje. Czytałam ze to może być przez wzrastające paznokcie (ja tak mam) ale jak na razie moje palce są zagojone i nic mi z nimi nie jest. Proszę powiedzcie mi co mam robić co mi dolega ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi