Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Brak jądra w mosznie

Gość artur

Rekomendowane odpowiedzi

Panie doktorze wczoraj miałem robione TK miednicy małej, dziś otrzymałem wyniki badania. Uprzejmie proszę o ich interpretacje. Mam 21lat. W wieki 5 lat mialem robiony zabieg orchidopexi, metoda petryvalskiego(mam na dzieje ze nie przekreciłem). Oto opis badania: -Obraz narządów niednicy prawidłowy -Bez obecnosci powiekszonych wezłów -badaniem objęto mosznę, w niej po lewej stronie struktura tkankowa o wielkosci 12x17x20mm mogaca odpowiadac hypotroficznemu jądru. Z tego co rozumiem moje lewe jadro jest poza workiem mosznowym, Co dla mnie oznacza wynik badania? Czy to jądro jest do ponownego sprowadzania czy do usuniecia? Czy mogly w nim zajsc zniany nowotworowe(jakie prawdopodobienstwo?)dodat jeszcze ze obecnie mam przewlekle zapalenie prostaty, leczę je antybiotykami, lecz po jakimś czasie znow powraca. Obczuwam delikatny dyskomfort w podbrzuszu, ale tylko czasami, po kuracji antybiotykowej znika. Uprzejmie prosze o szybką odpowiedz, poniewaz nie wiem co robić

Gość haemophilus

Z opisu wynika, że jądro znajduje się w mosznie lecz jest ono nieco hypotroficzne, czyli jądro nie jest prawidłowo wykształcone. Może to być efekt zbyt późnego zstąpienia jądra do moszny. Należy skonsultować się z urologiem osobiście.