Gość Klaudia Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czy to może być rak? U ojca wystąpiło kilkukrotne silne krwawienie z odbytnicy. Został hospitalizowany. W wypisie znajduje się niepokojąca mnie informacja : * bańce odbytnicy uwidoczniono egzofityczną zmianę, o nierównej, guzkowatej powierzchni- Tu. Powierzchnia zmiany nosi ślady hematyny. Endoskopowy obraz odpowiada zaawansowanemu sdenoca.* Chciałabym się upewnić czy dobrze interpretuję ten fragment. Z góry ślicznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wedłu opisu badającego wynika, że istenieje duże prawdopobieństwo występowania raka. Myślę, że zostały pobrane wycinki i w niedługim czasie otrzyma ojciec ostateczny wynik z badania histopatologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Czy mogłabym mieć jeszcze prośbę o wyjaśnienie jak wyglądałoby leczenie w przypadku potwierdzenia podejrzeń. Z tego co się domyślam przeprowadzonoby zabieg chirurgiczny i wykonano przetokę, lecz nie wiem czy w takich przypadkach dokonuje się rekonstrukcji odbytu czy też ojciec będzie skazany do końca życia na *woreczki* ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi