Gość karolina Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pięć miesięcy temu urodziłam drugie dziecko. Mam 35 lat, jestem niska (154 cm) i raczej drobna (przed ciążą waga 45 kg, obecnie 4 kg więcej). Pod koniec ciąży mój brzuch osiągnął kosmiczne rozmiary, w efekcie rozstęp mięśni, chyba przepuklina pępkowa - lekarze nie są zgodni co do tej kwestii, zwisajaca skóra, rozstępy itd. Mój brzuch jest straszny - trzęsąca sie galareta! nie dość, że mam sflaczałą skórę, to jeszcze odstający brzuch w okolicach pępka i powyżej. Dodam, że ćwiczyłam sporo brzuch, 400 brzuszków jednorazowo i rozstęp sie nie zmniejszył. Myślę o operacji plastycznej. ale przeraża mnie blizna od biodra do biodra. Moje pytanie jest następujące: czy w indywidualnych przypadkach mozliwe jest przeprowadzenie małej plastyki brzucha przez pępek - zszycie rozstępu, zebranie i naciagnięcie skóry nad pępkiem oraz wokół pępka? Wolałabym bowiem mieć nieco pomarszczony brzuch niż bliznę. Czy tego rodzaju operacja jest mozliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 czy w indywidualnych przypadkach mozliwe jest przeprowadzenie małej plastyki brzucha przez pępek - zszycie rozstępu, zebranie i naciagnięcie skóry nad pępkiem oraz wokół pępka? - jeśli problem jak Pani opisuje dotyczy całego brzucha to nie ma takiej możliwości, przez małe nacięcie w okolicy pępka nie skoryguje się całego brzucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi