Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból w okolicy jądra

Gość mario

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od jakiegoś czasu czuję dziwny ból w okolicy między prawym jądrem a kroczem, doskwiera mi on szczególnie kiedy siedzę, a zazwyczaj zanika w momencie kiedy chodzę.Dodam, że już kiedyś miałem taki dolegliwości ale w końcu ustąpiły.Dziwne jest to, doskwiera mi to wtedy gdy nosze bokserki, a ustępuje w przypadku gdy mam normalne slipy. Ponadto w okolicy prawego jądra mam guzek wielkości grochu , który jest jakby osobnym tworem niezwiązanym z jądrem, jest przesuwalny, boli przy ucisku, i mam go juz kilka lat.Proszę o odpowiedz - z czego ten ból w kroczu może wynikać- ustępuje on przy dotyku.Czy to może być rak jądra?Po samobadaniu jądra oceniam jako normalne, bez grudek, gładkie, normalnej wielkości, nie opuchnięte itp, są takie same od zawsze.Zastanawiam się czy może to być objaw przepuklin kregoslupa lędzwiowego , z uciskiem na woerek oponowy i korzeń nerwu rdzeniowego-mam to stwierdzone na pdostawi rezeonansu. Boję sie bardzo raka jara, bowiem w tej chwili jestem po jodoterapii w wyniki raka brodakwatego tarczycy.Proszę o odpowiedz.

Gość haemophilus

Raczej nie jest to rak jądra. Wyczuwana zmiana może być torbielą nasienną lub żylakami powrózka nasiennego. Dolegliwości bólowe mogą wynikać ze stanu zapalnego prostaty lub ze zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa. Na początek radzę udać się do urologa i wykonać usg jąder.