Gość Arkadia Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czym są te liczne pobudzenia komorowe? O czym mogą świadczyć? Na wyniku EKG oprócz cyferek widniał też taki opis * Poza tym zapis EKG prawidłowy, liczne pobudzenia komorowe, rytm zatokowy*. Jestem już umówiona na wizytę do kardiologa z powodu kołatań serca. Czy liczne pobudzenia komorowe mają związek z moimi dolegliwościami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Takie pobudzenia komorowe oczywiście wywołują właśnie odczucie kołatania serca. Wymagają one pilnej konsultacji kardiologicznej z włączeniem odpowiednich leków. Pobudzenia komorowe to dodatkowe skurcze serca powstające w nieprawidłowym ośrodku pobudzającym serce do skurczu występującym w komorze serca. Prawidłowa lokalizacja ośrodka pobudzającego całościowo pracę serca występuje w przedsionku serca, a u Pani występuje jeszcze dodatkowy ośrodek w komorze serca. Czasami taki stan leczy się operacyjnie w przypadku braku reakcji serca na leki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkadia Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź, dziś mam wizytę u kardiologa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkadia Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam ponownie. Kardiolog u którego byłam stwierdził u mnie ....nerwicę. Powiedział, że to typowe objawy, wyniki mam dobre, nie mam anemii, nie mam tarczycy, ekg w normie, ciśnienie mam niskie ( lekarz stwierdził, żeby się nie sugerować zapisem o tych licznych pobudzeniach komorowych, bo to maszyna tak pisze i często się myli). Przepisał Magnez i zalecił wykonanie holtera. Czy przy takich dolegliwościach konieczne jest jakieś dodatkowe leczenie farmakologiczne z uwagi na zdiagnozowana nerwicę ? mam na myśli jakieś leki na serce. Lekarz na razie nie dał m i żadnych, bo mogłoby to zafałszować wynik holtera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 nerwicę diagnozuje się gdy wszystko inne zostanie wykluczone, ja też miałam mieć nerwice a okazało się że to częstoskurcz i czekam na ablację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi