Gość Joanna Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Odebrałam wynik badania histopatologicznego po wykonanej niedawno abrazji. Diagnoza brzmi: Tele mucosae cavi sine laesionibus - B (M-00101) Nieliczne cewki gruczolowe, krew -A A-skąpe, brunatne B-jw Co to oznacza? I dlaczego podczas abrazji oznaczono mi antygen HBS ( wynik ujemny 0,32)? Trzy lata temu również miałam robioną abrazję, jednak wtedy tego badania nie wykonywano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Tele mucosae cavi sine laesionibus - oznacza Tkanka śluzowa jemy macicy bez cech uszkodzenia (wynik prawidłowy) Oznaczenie HBs wykonano celem wykluczenia żółtaczki typu B zakaźnej. Może lekarz miał podstawy do podejrzenia tej żółtaczki lub w celach profilaktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi