Gość Krzysiek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam. Mam 17lat. Rok temu przeszedłem operację żylaków najądrza po lewej stronie. Około pół roku temu miałem robione USG jąder i podbrzusza i urolog nic niepokojącego nie wykrył. Stwierdził, że wszystko jest w porządku. 3-4 miesiące temu wykryłem u góry jądra, a dokładniej u nasady najądrza grudkę/guzek wielkości 5mm, która niezbyt mocno boli przy naciskaniu, a ból promieniuje do podbrzusza również po lewej stronie tak jakby wzdłuż nasieniowodu. Możliwe, że miałem to zawsze, ale wykryłem to dopiero teraz bo zacząłem intensywniej badać jądra. Czy istnieje taka możliwość, że w ciągu tych 2-3 miesięcy między USG,a wykryciem przezemnie tego guzka rozwinął się jakis nowotwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wątpię, że to nowotór. Byc może to jakaś drobna torbiel najądrza w chwili obecnej w stanie zapalnym. Trzeba w tej sprawie udać się ponownie na konsultację do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi