Gość natson Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań (termin do lekarza mam dopiero za dwa tygodnie, a nie lubię niewiedzy*-). Prolaktyna: 4,03,Prolaktyna(MTC1H): 96,2. TSH w normie (2,35). Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Proszę o podanie w jakich jednostkach są wyniki? Powinna mieć też Pani obok wyników zakres norm (każde laboratorium ma inny zakres norm). Bez tej wiedzy nie odpowiem konkretnie na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość natson Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Prolaktyna jest w ng/m I (norma dla prolaktyny to 4,8-23,3). Dla TSH jednostka to mIU/l (norma: 0.53- 3.59) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Raczej wynik nie odbiega od normy (nieznaczne zmniejszenie poziomu prolaktyny silnie reagujące na pobudzenie MTC). Oczywiście wynik należy skonsultować z endokrynologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam! W zasadzie nie korzystałam nigdy z takich konsultacji, mam świadomość, że to nie zastąpi wizytu u lekarza specjalisty. Jestem strasznie zaniepokojona, dlatego piszę. Moje odebrane dziś z laboratorium wyniki: PRL w surowicy 769,14 mIU/l (norma 33,0- 580,0) PRL po 60 minutach po przyjęciu 10 mg metoklopramidu 480,61 mIu/L (norma 33,0-580,0) Pani laborantka zdziwiła się i powtórzyła to badanie, przeważnie po MTC jest wzrost stężenia PRL. W tym samym dniu też miałam inne wyniki: Testosteron w surowicy 0,57 ng/ml ( norma 0,05-0,73) FT4 w surowicy 13,26 pmol/l (norma 9,0-24,0) FT3 w surowicy 4,29 pmol/l (norma 2,2-5,3) Jeśli to ma znaczenie byłam w czasie 7 dnia cyklu. Czy nie dzieje się nic strasznego? Doczekam do wizyty za 2 tyg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi