Gość Monika Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Mam 31 lat. Od kilkunastu lat mam problemy z zaparciami, na które lekarze przepisywali mi zawsze środki przeczyszczające. Nigdy nie zostałam skierowana na żadne badania. Mam ciągłe bóle brzucha, wzdęcia, stolec różnej konsystencji i koloru. Od kilku miesięcy mam uczucie niepełnego wypróżnienia, wraz z gazami wydalam wodę i śluz z domieszką kału, widoczna jest jasnoczerwona krew, strasznie to śmierdzi. Przy odbycie mam coś jakby guzek lub fałd skóry w kolorze okolic odbytu. Okolice odbytu i nad od odbytem mam sine, czy to prawidłowe? Dokucza mi ból, pieczenie, czasami kłucie odbytu, mam wrażanie jak bym na czymś siedziała, jakiś korek w odbycie. Ból nasila się przy wypróznianiu. Czy te objawy mogą być spowodowane guzkiem przy odbycie? Czy taki guzek można wyleczyć czy trzeba usunąć chrurgicznie? Jak usuwa się takie rzeczy, w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? Jeżeli objawy nie są spowodowane guzkiem to można go zostawić bez leczenia? Jeżeli będzie konieczna bezpośrednia wizyta u lekarza to jak przełamać skrępowanie przed opowiadaniem szczegółwów dolegliwości i przed badaniem? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Czy ból brzucha umiejscowiony jest w dole?Wszystko wskazuje na poważną chorobę jelit.Jak najszybciej do lekarza i trzeba pomyśleć,że żyć trzeba,a wstyd nie jest ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Byłam u gastrologa, który bez żadnych badań przepisał mi leki przeczyszczające i powiedział, że przy zaparciach moga występować takie dolegliwości. Co mam dalej robić, ból brzucha czasami jest nie do wytrzymania, a pozostałe dolegliwości znacznie utrudniają mi życie? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Dobrze by było jeszcze w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem najlepiej proktologiem. Objawy jakie Pani opisuje mogą świadczyć o występowaniu żylaków odbytu, które zapewne powstały na podłożu przewlekłych zaparć. Chirurg po badaniu zadecyduje o dalszym postępowaniu czyli czy należy ten stan już operować czy wystarczające będzie leczenie zachowawcze. Należałoby z uwagi na zaburzenia w oddawaniu stolca rozważyć także wykonanie kolonoskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi