Gość KAROLINA Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam! W ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy.Po pierwszym badaniu wynik ft4-10,41 pmol/l.Doatałam euthyrox n50.Po 2 miesiacach ft4-10,83 ,przeciwciała anty TPO 52,4 U/ml.Lekarz przepisał euthyrox n75.Mineły 3 miesiące,w tym 7 tygodni po porodzie zrobiłam TSH wynik 0,136.Co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Obecny poziom TSH jest niski (ale tylko w niewielkim stopniu) co oznacza nadmierny poziom hormonów tarczycy we krwi. Trzeba tą sytuację skonsultować z endokrynologiem. Zapewne okaże się, że trzeba będzie zredukować dawkę Euthyrox-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi