Gość Agnieszka Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam. Mam dość poważny problem z wypróżnianiem. Jest ono bolesne, widać ślady krwi na papierze (brak w stolcu). Zdarzało mi się to sporadycznie od kilku lat, lecz krwi było bardzo mało i nie bolało. Objawy nasiliły się przez ostatni tydzień, za każdym razem jest dużo krwi i odczuwam duży ból. Po dokładnym przyjrzeniu się i lekkim odchyleniu odbytu zauważyłam duże pęknięcie (podejrzewam też kilka mniejszych, gdyż czasem na papierze widać jedną dużą plamę krwi i kilka malutkich). Mam też małe zgrubienie na odbycie, lecz mam je odkąd pamiętam, nie przeszkadza mi ono, nie boli ani nie krwawi. Niestety w moim mieście nie ma lekarza proktologa, więc udałam się do mojego ginekologa. Przepisał mi dwie maście (Proktis-M, L3 Prurigo) oraz czopki (Posterisan). Niestety powiedział, że nie może nic więcej w tej sprawie zrobić, kazał stawić się na kontrolę za 2 tygodnie. Co mogę jeszcze zrobić by przyspieszyć proces gojenia? Czy jest możliwość by dzięki tym lekom wszystko wróciło do normy? Czy konieczny może być jakiś zabieg? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Co mogę jeszcze zrobić by przyspieszyć proces gojenia? - niestety w takim przypadku trzeba skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem ogólnym (nie musi to być proktolog), musi on po zbadaniu Pani włączyć odpowiednie leczenie (prawdopodbnie przyczyną dolegliwości są żylaki odbytu i zapewne szczelina odbytu) Czy jest możliwość by dzięki tym lekom wszystko wróciło do normy? - leki mogą mieć skuteczne działanie, które najczęściej pojawia się po tygodniowym stosowaniu Czy konieczny może być jakiś zabieg? - raczej nie będzie takiej potrzeby, musi Panią dokładnie zbadać chirurg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi