Gość Agnieszka Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam robiłam ostatnio usg i wykazało pojedynczo powiększone wezły chłonne we wnęce wątroby ,czy to coś poważnego? jak to leczyć? czy to mogą być objawy żółtaczki? mam dopiero 24 lata i strasznie się boje .proszę o pomoc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Takie powiększone węzły chłonne we wnęce wątroby mogą świadczyć o toczącym się jakimś procesie zapalnym w okolicy (np. w jelitach). To nie jest żaden objaw żółtaczki. Raczej taki opis nie budzi niepokoju. Oczywiście z wynikiem należy zgłosić się do lekarza, który dał skierowanie na to badanie (nie wiem z jakiego powodu było robione to USG?). Lekarz kierujący zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi