Gość ..... Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jestem po usunięciu tarczycy 7 miesięcy , a na szyi mam bliznę długości ok 6 cm,która jest bardzo czerwona i wypukła . Do tej pory stosowałam różne maści np.contratubex,cepan, lioton 1000 , jednak stosowałam je nie systematycznie ponieważ boje się to miejsce masować. Czy jest jeszcze szansa , że ta blizna może się zmniejszyć, nie być taka czerwona i wypukła??Jeśli tak to co mam robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Najskuteczniejsze są żele z silikonem. Radzę zastosować żel np. Veraderm lub Dermatix 2 razy dziennie delikatnie masując bliznę ruchami okrężnymi przez około 5-10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi