Gość Nina Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Proszę o interpretację badania HP,które zostało wykonane u mnie po zabiegu laparoskopii *Rozpoznanie patomorfologiczne :jajnik lewy -torbiel włókniste utkanie ze złogami hemosyderyny.Jajnik prawy -torbiel-fragment ściany torbieli oraz zrąb jajnika z jednym pustym pęcherzykiem pierwotnym* Dodam,że wypis ze szpitala zawierał rozpoznanie:torbiele czekoladowe(wyłuszczone podczas laparoskopii),endometrioza! Czy przedstawiony wynik HP potwierdza endometriozę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie. Wynik histopatologiczny nie potwierdza endometriozy. Stwierdza istnienie torbieli typu włóknistego z cechami krwawienia w jajniku lewym oraz prostą, zwykłą torbiel w jajniku prawym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGA Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Odebrałam wynik HP włoknisty zrąb bez utkania torbieli. Na wypisie mam napisane endometrioza lewego jajnika. Proszę o interpretację wyniku HP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewkA Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 i co tam słychać ?jaki wynik? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi