Gość Mikołaj Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Szanowny Panie doktorze! Minął rok od usunięcia pęcherzyka. Początkowo miałem silne biegunki. Przez cały czas mimo stosowania diety mam wzdęcia. Wykonałem dwukrotnie badanie na próbę wątrobową-wyniki pozytywne(nic nie stwierdzono). Nieprzyjemne dolegliwości zgłosiłem lekarzowi rodzinnemu. Stwierdził, iż owe zaburzenia jelitowe są na tle nerwowym. Czy jest to możliwe? Proszę o radę. Z poważaniem, Pacjent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Aby stwierdzić czy nie tkwi patologia w zakresie jelita grubego należy wykonać kolonoskopię. Jeśli kolonoskopia nie uwidoczni patologii znaczy się, że może mieć Pan zespół jelita drażliwego (zaburzenia czynnościowe jelita grubego zazwyczaj na tle nerwowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi