Gość hans Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Miałem zakażenie na ręku (nabawiłem się go w poniedziałek). brałem ospamox od wtorku i mam pytanie czy jak został tylko czerwony wypukły punkt w miejscu ukąszenia (ukąsiła mnie końska mucha) to mogę przestać brać antybiotyk ? opuchlizna mi zeszła tylko ten punkt został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Antybiotyk należy zażywać przynajmniej 5 dni. Radziłbym zakończyć leczenie antybiotykiem po zakończeniu opakowania. Drobny ślad po ukąszeniu jeszcze może się utrzymywać przez dłuższy czas. Jeśli obrzęk i ból minął, nie ma ogólnego zaczerwienienia i nie gorączkuje Pan to oznacza, że zakażenie zostało zwalczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi