Gość Justyna Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dzien dobry Zaywazylam u siebie niewielki guzek w okolicy pachwiny. Nigdy wczesniej nie mialam niczego takiego... gdy go dotykam to boli a nawet jest uczucie swedzenia... Nie wiem co mam o tym myslec. Mysle ze moze to byc powiekszony wezel chlonny ale nie jestem pewna... jest on wyczuwalny. Prosze o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Raczej rzeczywiści objawy i opis Pani guzka może świadczyć o powiększonym zapalnie węźle chłonnym. Bez badania trudno określić co to jest. Radzę w tej sprawie skonsultować się z lekarzem rodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 A czy to może być coś powaznego?? Mam tez takie pytanie : czy moze to byc objaw jakiegos nowotworu?? Zastanawiam sie bo w mojej rodzinie dziadkowie mieli nowotwory... Czy to mozliwe zeby w tamtym miejscu miec nowotwór?? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Powiększone węzły chłonne mogą byc objawem nowotworu np. chłoniaka ziarniczego lub nieziarniczego, białaczki i być miejscem przerzutu nowotworu, gdzie indziej umiejscowionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Dziekuje za odpowiedz... a czy to moze byc cos bardzo groźnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wyczes Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 witam ja tez mam od 3dni takiego guzka i nie wiem co z tym zrobic moja mama straszy ze to rak!!!! ale ja nie wiem tyle ze jestem pesymistką i zawsze widze wszystko jak najgorzej czy isc do lekarza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Węzły chłonne mogą się powiększyć również w wyniku toczącego się w pobliżu procesu zapalnego. Najlepiej udać się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja również mam takiego guzka. od kilku dni boli, czasem przy chodzeniu, czasem tylko przy dotyku. Wczoraj miałam temp 38,7*C i zastanawiam się czy to dlatego. Czy może mi ktoś powiedzieć co to mogło by być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bea Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 zauwazylam guz wielkosci śliwki po prawej stronie wejscia do pochwy , boli przy schylaniu sie i siadaniu , troche mniej jak chodze ale mam wrazenie jakby ciagnęło mnie , dziwne trochę, nie boli tylko jak leżę , mój mąż mnie straszy że to rak aż boje się isc do lekarza , bardzo proszę o odpowiedz co to może być , ja mam nadzieje że to przepuchlina , czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Też mam guzek w okolicach pachwiny. Nie wiem iść do lekarza rodzinnego czy od razu do ginekologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emil Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 mam również bolący guzek na pachwinie, siny z takim czubkiem jak krosta. Postanowiłem to wycisnąć i wyszło cos białego a potem dużo krwi. wokoło tego zgrubienia jest troche cieemniejsze niz skóra i troche swędzi. czy ktoś może mi coś powiedziec na ten temat? Czy to coś groźnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 ja też mam guza na pachwinie po prawej stronie. Wcześniej byłam u ginekologa z tym a ten powiedział mi, że to węzeł chłonny. potem byłam z tym u lekarza rodzinnego, który powiedział mi , że to nie jest jeszcze stan zapalny i że w tym kierunku trzeba porobić badania. Dodam, że ten guzek mnie nie boli sama nie wiem co mama robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ona Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 emil ja mam podobnie ! i nie wiem co to moze byc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anka208 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 witam moj synek ma ospe i powiekoszone wezły w pachwinie czy to normalne w przypaku ospy?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 witam! od jakiegoś czasu pojawiła mi sie mała narośl na pachwinie a pod nia czuje mamy guzek jak go dotykam to boli, ale najbardziej mnie boli po okresie, nie wiem czy isc z tym do lekarza czy to nic poważnego.. proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! Od jakiegoś tygodnia po lewej stronie przy wejściu do pochwy wyczuwam guzka wielkości śliwki. Na początku bolało mnie krocze, tak jakby ktoś mnie kopną. Na drugi dzień wyczułam małego guzka, teraz jednak trochę się powiększył. Czuję ból przy chodzeniu i siadaniu, jedyny sposób gdzie nie boli jest kąpiel w gorącej wodzie. Guzek jest pod skórą, w miarę twardy. Najgorsze jest to że w Polsce byłam u ginekologa i ten powiedział że jestem zdrowa jak rybka, po tygodniu wróciłam do Anglii i masz Ci babo placek!!:-( proszę o pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina r Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 a może to przepuklina ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Mam 16 lat. przy pachwinie pojawiła mi się fioletowa plama pod nimą jest guzek. Na niej zrobiła mi się krosta, wycisnęłam ją i wypłynął biały płyn, a potem dużo krwi. to bardzo mnie boli, przy chodzeniu i dotykaniu. proszę o pomoc. do jakiego lekarza mam z tym iść ? ginekologa, dermatologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jesli chodzi o wypowiedz moniki, moze to gruczol bartoliniego? Czy to sa wargi sromowe? Ja z podobnym problemem borykalam sie rok zanim to ginekolodzy zdiagnozowali,a w miedzy czasie bylam u 4. Moze zasugeruj to swojemu ginekologowi. Jesli to bedzie to, nie masz sie czego obawiac. Mozna z tym zyc a jak przeszkadza idzie sie na zabieg na ktorym przecinaja go, usuwaja ropę ktora sie tam zbiera i po sprawie. Niestety jest sklonnosc do nawrotow. Polecam tantum rosa na ukojenie. DO magdy.. Moze to czyrak? sine,ropieje i boli nieprzyjemnie. Lekarz dermatolog wypisze recepte i po sprawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ja mam niewielkiego guza w okolicy pachwiny. Jest on twardawy. Mam go od jakiegoś czasu i zmienia swoją wielkość, gdy jest większy zaczyna boleć przy dotykaniu. Zauważyłam, że zawsze jest mały, a w okolicach(przed, po lub w czasie) miesiączki się powiększa, lecz ostatnio odbiega to od reguły. Teraz jestem w ostatnim dniu miesiączki, guzek się powiększył i boli. Pewnie za kilka dni znowu będzie mały. Czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Mam 17 lat. Miesiąc temu w pachwinie pojawił się guzek przypominający dużego pryszcza. Gdy go ściskam czuję pod nim zgrubienie. Gdy chodziłam to bolało ponieważ jest dosłownie we wgłębieniu pomiędzy udem a górną częścią pochwy. Próbowałam go wycisnąc to po jakimś czasie (troche się namęczyłam bo trudno było go wycisnąc) wypłynęło troszkę gęstej żółtej substancji (to raczej nie była ciecz). Co to może byc? Muszę isc z tym do lekarza/ginekologa? PS: Kiedy scisnęłam to przez chwilę bardzo mocno bolało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkki Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Guzek w pachwinie moze oznaczac czarniaka zlosliwego.Z takim guzem w pachwinie trafila moja babcia do chirurga.Wycieli i po badaniu histopatologicznym wyszlo ze to czerniak zlosliwy. dostala skierowanie do szpitala. Czekamy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nicol Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mam ten sam problem, niedawno pojawił się u mnie taki guzek, przy okresie nasila się ból, nie wiem czy iść z tym do ginekologa czy to samo zejdzie? Pomóżcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Nie ginekolog tylko urolog może w takim czymś pomóc. Jak guzek jest miękki to będzie to pewnie węzeł a jak twardy to może być nowotwór. Trzeba jak najszybciej zgłosić się do lekarza rodzinnego który wyśle do urologa lub prywatnie od razu do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mała Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Na początku miałam mały guzek przy pochwie później on zniknął a teraz pojawił się koło łechtaczki. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi