Gość witek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jestem po operacji kręgosłupa.Dzisiaj jest 14 dzień.Cały czas sączy mi się z rany,lekarze twierdzili że to ropa,ale dziś usunięto mi szwy i poleciał jakiś płyn że stwierdzono że to płyn rdzeniowy.Rane zaszyto spowrotem,i nikt mi nie chce powiedzieć co dalej.Co to jest? czy to może płyn, i czym to grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Bez badania nie określę Panu co to może być. Skoro lekarze stwierdzili, że to płyn mózgowo-rdzeniowy zapewne tak jest. To nie jest groźne powikłanie. Z reguły taki przeciek zamyka się samoistnie. Jeśli rana została szczelnie zeszyta i nie wycieka już żaden płyn to problem został rozwiązany. Szczegółowe pytania proszę zadawać lekarzom prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi