Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Gojenie ran na penisie po zabiegu stulejki

Gość Kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój problem to stulejka wcześniej nie byłem świadom tego iż mam stulejkę gdyż masturbacja i kontakty seksualne nie sprawiały mi niepokojącego bólu ale zauważyłem że mam jakieś połączenie( wiązadełko ) miedzy napletkiem a żołędziem i gdy zakładałem prezerwatywe to się zsuwała wiem ze potrzebuje pomocy specjalisty i operacji usunięcia napletka czy nadcięcia wiązadełka a wstyd nie jest tu przeszkoda i tu zaczyna się moje pytanie chciałbym usunąć mój problem bez rozgłosu a jako że mam prace nie mam za dużo czasu aby pójść na stół a pózniej leżeć w domu przez 2 tygodnie wiec chciałbym się dowiedzieć czy dzień po operacji mógłbym zacząć normalnie pracować? czy trzeba odczekać jakiś czas ? (Moja praca wymaga ruchu i pracy fizycznej nie jest to siedzenie za biurkiem)

Takie zabiegi wykonuje się w warunkach trybu jednodniowego (u Pana zapewne chodzi o zabieg plastyki wędzidełka napletka). Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z jakąś prywatną kliniką zajmującą się zabiegami urologicznymi. W przypadku pracy fizycznej radziłbym po zabiegu wypoczynek w warunkach domowych przez okres około tygodnia (wygojenie rany pooperacyjnej).