Gość Adam Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam. Tydzień temu miałem niefortunny wypadek, wskutek czego rozciąłem sobie skórę na policzku, nie była to groźna rana, dość płytka. Mam nałożone plastry Steri-Strip. I moje pierwsze pytanie. Jak długo mam je nosić? Mija tydzień a one wciąż dobrze *trzymają*. Boję się, że zerwę powstały tam strup. Moje drugie pytanie, podejrzałem dzisiaj tą ranę i według mnie widać dalej ubytek skóry (dalej jest zagłębienie). Czy to normalne? czy rana źle sie goi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nie odpowiem Panu konkretnie na to pytanie nie oglądając rany (czy jest już wzrost czy też nie, czy wszystko jest w porządku). Najlepiej w tej sprawie skonsultować sie bezpośrednio z chirurgiem, aby ocenił ranę i zadecydował o usunięciu Steri-Stripów. Najczęściej Steri-Stripy z twarzy usuwa się po 7-10 dniach od zaopatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi