Gość mariolka Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam mam problemy z żałądkiem odczuwam w nadbrzuszu ucisk bezprzerwy odbija mi sie powietrzem wczesniej miałam silne pieczenie w dolku,brałam juz rozne leki choruje juz pol roku teraz biore famagast. w gatroskopii wyszło. Trzon na pograniczu z antrum liczne drobne poliby pobrano wycinki wyszło ze to polipowatosc załadka niegroźna ktora nie rakowieje, co zrobic zeby te dolegliwosci znikneły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Oczywiście najlepiej, aby leczeniem zajął się gastroenterolog. Zażywa Pani leki obniżające wydzialnie kwasu żołądkowego starej genecji (H2 blokery). Trzeba spróbować zastosować leki typu inhibitorów pompy protonowej. O wszystkim zadecyduje gastrenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariolka Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 ja byłam u gatrologa to od niego mam te leki mam jeszcze lantrea bo twierdzi ze to refluks załądkowo przełykowy,brałam wczesniej wiele leków brałam leki tego typu ale było to samo a teraz jest troszke lepiej zalezy od dnia ale caly czas mam ucisk i odbijanie, czy to moze byc spowodowane tymi polipami?bardzo dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tak. Taka polipowatość błony śluzowej może powodować zwiększone wydzielanie kwasu solnego co wyzwala objawy jakie Pani opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi