Gość monia Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam chciałabym sie dowiedzić co oznacza wynik badania: Rozpoznanie patomorfologiczne: Proliferatio papillomatosa in noduli hyperplastici. Lymphadenitis nonspecyfica. Napisane jest jeszcze: Rozpoznanie ostateczne zostanie ustalone po wykonaniu badań immunohistochemicznych. Czekam jeszcze na wynik tego badania... Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Proliferatio papillomatosa in noduli hyperplastici. - rozrost brodawkowaty w węzłach chłonnych przerostowych Lymphadenitis nonspecyfica. - zapalenie niespecyficzne węzłów chłonnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monia Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Nie bardzo wiem co dla mnie to oznacza. Czy więcej wyjaśni się po tym drugim badaniu? Na pewno ważna będzie informacja iz mam wycięty prawy płat tarczycy (był tam guz 1,3cm na 1,1cm) Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Trzeba poczekać właśnie na wynik badania immunohistochemicznego. Ono dokładnie sprecyzuje rozpoznanie. Obecne rozpoznania nie są konkretne i nie określają ewidentnie z jakiego powodu jest przerost tychże węzłów chłonnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monia Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Otrzymałam wynik badania gdzie rozpoznanie ostateczne brzmi: nodulus hyperplasticus. Proszę o przetłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi