Gość ewa zet Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dwa miesiace temu miałam usuwane polipy nosa. znowu odrosly. dlaczego tak szybko? czy operacja byla żle wykonana czy ze mna cos sie dzieje złego. wynik badania histopatologicznego wskazał, ze byly to polipy i przewlekly stan zapalny w zatokach. polipy mialam usuwane tradycyjna metodą czyli wyrywane z nosa w znieczuleniu miejscowym. czy sa inne metody leczenia polipów, czy znowu mnie czeka kolejna operacja proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Takie polipy często wznawiają się niestety nawet mimo dokładnego ich usunięcia. Są bardzo różne metody ich usuwania np. laserem czy też wypalaniem czy wymrażaniem. Trzeba w tej sprawie porozmawiać z laryngologiem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bernard Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 no to mnie pocieszyłaś. miałem ten sam zabieg 3 tygodnie temu i czuję, że odrodziłem się na nowo. Ale nie należy objawiać entuzjazmu zbyt wcześnie. Mimo to, jeśli nie pojawią się przez 6 m-cy to uznam to za sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi